Υπεραγία Θεοτόκος

Κάντε κλίκ στην εικόνα για να διαβάσετε για την Υπεραγία Θεοτόκο.

Τα πρώτα βήματα του Χριστού

Τα πρώτα βήματα του Χριστού
Η εικόνα βρίσκεται στην Ιερά Μονή Αββά Γερασίμου του Ιορδανίτου κοντά στην Ιεριχώ.

Κατηγορίες

Εγγραφείτε

Εγγραφείτε και λάβετε τα νέα μας θέματα στο e-mail σας..



facebook rss

Βρες πότε Γιορτάζεις

Ο Σταυρός

Το Σύμβολο της Πίστεως & Ερμηνεία

Πάτερ Ημών & Ερμηνεία

Προσευχή στο Άγιο Πνεύμα

Πως ονομάζονται και ποιοί είναι οι ύμνοι που ψάλλονται στην Εκκλησία;

Νηστειοδρόμιο 2017

Πίνακας με τις νηστείες & καταλύσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας

Κομποσκοίνι

Διάβασε όταν..

Πότε κάνω το Σταυρό μου στις ακολουθίες..

Όταν δεν κάνεις σωστά τον Σταυρό σου

Πώς μπαίνω στο Ναό;

Πότε είμαστε όρθιοι κατά τη Θεία Λειτουργία

Πῶς θά γίνουν τά σώματά μας μετά τήν Δευτέρα Παρουσία

Αντίδωρον

Ψαλμοί

Βασιλική. Από το Blogger.
Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο μας. Η προσπάθειά μας είναι μόνο προς Δόξαν Θεού..

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013
Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF


Πως μπορεί μια σε μια συντροφική σχέση ένα ζευγάρι να έχει και ταυτόχρονα μία πνευματική σχέση;

Εάν βλέπετε την σχέση σας σαν μιά σχέση που μπορεί να βγάλει τον καλύτερο εαυτό σας για εσάς και τον/την σύντροφό σας, ανακαλύπτοντας μέσα από αυτή το βαθύ νόημα της ζωής, εάν σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τα προηγούμενα όρια και περιορισμούς σας, εάν μέσα από αυτήν έχετε μιά βαθειά και άμεση σύνδεση με τον σύντροφό σας, τότε εαυτή είναι όντως και μια σχέση πνευματική.

Η πνευματικότητα πάντα περιέχει και την αναζήτηση για το βαθύτερο νόημα της ζωής. Μπορεί να είναι αναζήτηση για προσωπική σωτηρία ή μιας άμεσης επαφής με το θείο. Αυτοί που έχουν πίστη θα κάνανε τα πάντα να συνδεθούν με την αλήθεια του Θεού.

Βλέποντας την σχέση σας μέσα από αυτό το πνευματικό περιεχόμενο, υπάρχει και ένα εξαιρετικό κίνητρο να κάνετε το κάλυτερο δυνατό που μπορείτε για να την κάνετε να δουλέψει, και μιλώντας/ακούγωντας την καρδιά είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που θα βοηθήσει την σχέση σας να ανθίσει.

Η υπέρβαση, που είναι πρωταρχικό χαρακτηριστικό όλων των πνευματικών εμπειριών, σας μεταφέρει πέρα από συνηθισμένες συμπεριφορές με όρια και πέρα από την προσωπικότητα και στενόμυαλες αντιλήψεις του εγώ. Σε προσωπικό επίπεδο, κάνεις την υπέρβαση όταν λειτουργείς και δρας πέρα από τους φόβους σου, βλέπεις κάτι με καινούργια ματιά, ή ανοίγεις σε νέες πιθανότητες. Σε πρακτικό επίπεδο, αυτό σημαίνει να βιώνεις από άλλη οπτική τον εαυτό σου.

Καταλαβαίνεις ότι είσαι πολύ περισσότερα από ότι νόμιζες ότι είσαι, Μπορείς να κινηθείς πέρα από περιορισμούς που είχες ήδη ορίσει. Η συνείδησή σου διευρύνεται με απίστευτα γρήγορο τρόπο πέρα από αυτά που γνωρίζεις διαισθητικά. Σε αυτές τις στιγμές, μεγάλη σοφία μπορεί να ανακτηθεί. Αυτό είναι πέρα από την νόηση, η οποία μπορεί να είναι σκληρή και εγωιστική. Η σοφία συμπεριλαμβάνει τα πάντα, είναι συμπονετική και χωρίς εγώ.

Η υπέρβαση αυτη μπορεί επίσης να προκληθεί από συναισθήματα και συγκινήσεις. Ακόμα και τα πιο συνηθισμένα πράγματα μπορεί να φαίνονται εξαιρετικά όμορφα. Η καρδία σου ανοίγει και η αγάπη πάει και έρχεται, το να δέχεσαι και να δίνεις γίνεται πολύ απλό και γίνεται πηγαία. Η δημιουργικότητα ρέει...και οι ιδέες επίσης. Σαν να έχεις επιστρέψει στο σπίτι σου που τίποτα δεν του λείπει. Δεν υπάρχει πίεση για να δώσεις άμεσες λύσεις ή να κάνεις πράγματα με ταχύτητα σε προβλήματα που υπάρχουν, δεν ανησυχείς και δεν φοβάσαι. Υπάρχει σιγουριά, μιά βαθειά αυτογνωσία ότι όλα είναι όπως πρέπει να είναι και ότι όλα θα δουλέψουν προς το σωστό.

Οταν ακούς την καρδιά σου σημαίνει ότι σε αυτό το επίπεδο υπάρχει ταυτόχρονα αγάπη και σοφία παρούσες. Η αγάπη και η σοφία μπορούν να διορθώσουν τα πάντα. Πρέπει να βουτήξεις μέσα από αυτό στα βαθειά συναισθήματά σου και να αποκαλύψεις ένα ή και τα δύο παρακάτω πράγματα: Φοβάμαι και ή Πονάω (ή τους πολλούς συνδιασμούς των δύο αυτών συναισθημάτων)

Να θυμάστε, υποθέτουμε συνήθως ότι αγαπάμε ο ένας τον άλλον. Οταν ακούτε την καρδιά σας αποκαλύπτοντας ότι φοβάστε ή ότι πονάτε τότε η καρδιά είναι ανοιχτή. Είστε συναισθηματικά διάφανοι και ευάλωτοι, και αυτό σημαίνει ανοιχτή καρδιά. Οταν ακούτε κάποιν που πραγματικά αγαπάτε να σας λέει αυτό σε μια κατάσταση που σας συμπεριλαμβάνει και ρίχνει ευθύνες τότε φοβόνται ή πονάνε και τότε η καρδιά σας μπορεί να ανοίξει.

Επίσης ένας ακροατής δεν μπορεί να απαντάει διαρκώς. Μερικοί άνθρωποι είναι είτε αισθανόμενοι (βιώνουν τον κόσμο με τα αισθήματα και τις συγκινήσεις) ή σκεπτόμενοι (βιώνουν τον κόσμο μέσα από ιδέες και την λογική). Με αυτόν τον τρόπο, εάν ο ακροατής είναι σκεπτόμενος κυρίως, δεν μπορεί να προσφέρει άμεσα μία λογική απάντηση που είναι χτισμένη στα συναισθήματα. Εάν ο ακροατής είναι αισθανόμενος δεν μπορεί να απαντήσει με μια γρήγορη αντίδραση που παραμορφώνει την πραγματικότητα.

Μερός της συνομιλίας με την καρδιά είναι ότι καταλαβαίνεις ότι το μυαλό σου ή τα συνασθήματά σου είναι υπέυθυνα να βρούν λύση. 

Κανένα πρόβλημα δεν είναι μεγαλύτερο από τον συνδιασμό της αγάπης και της σοφίας. Ο συνδιασμός αυτός θα λύσουν κάθε διαφορά στην σχέση του ζευγαριού εάν και οι δύο αφεθούν σε αυτόν και κατανοήσουν τους φόβους τους και τους πόνους τους. Θα λύσουν το πρόβλημα άμεσα και μόνιμα χτίζοντας σχέση αγάπης. Μια πνευματική σχέση.

0 σχόλια:

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο μας. Η προσπάθειά μας είναι μόνο προς Δόξαν Θεού..

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο μας. Η προσπάθειά μας είναι μόνο προς Δόξαν Θεού..
Χαῖρε, Ξύλον μακάριον.
Recommended Post Slide Out For Blogger
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ιησούς Χριστός

Κάντε κλίκ στην εικόνα, για να διαβάσετε για τον Ιησού Χριστό.

Σήμερα τιμούμε:

Αναγνώστες

Άγιος Νεκτάριος

Αφιέρωμα στον Άγιο προστάτη μου.

Κατεβάστε την android εφαρμογή μας.

Άγιον Όρος/Διαμονή

Βοήθησε κι εσύ

Βοήθησε και συ αν μπορείς, στην Ανέγερση Ιερού Ναού του Αγίου Αντωνίου

Ακούστε Ζωντανά

Ενοχικά παθήματα....

Εξομολόγηση

Οι αιτίες που κάνουν την Πίστη στο Θεό να εξασθενεί και να πεθαίνει.

Χρειάζεσαι Βοήθεια;

Προσθέστε το banner μας

Φιλικά Ορθόδοξα Sites

Δωρεάν Ορθόδοξες εφαρμογές για το κινητό ή το tablet σας. (Free Greek Orthodox Apps on Google Play)

Βιβλίο Επισκεπτών

Προβολές σελίδας

Επισκέπτες

free counters