Υπεραγία Θεοτόκος

Κάντε κλίκ στην εικόνα για να διαβάσετε για την Υπεραγία Θεοτόκο.

Τα πρώτα βήματα του Χριστού

Τα πρώτα βήματα του Χριστού
Η εικόνα βρίσκεται στην Ιερά Μονή Αββά Γερασίμου του Ιορδανίτου κοντά στην Ιεριχώ.

Κατηγορίες

Εγγραφείτε

Εγγραφείτε και λάβετε τα νέα μας θέματα στο e-mail σας..facebook rss

Βρες πότε Γιορτάζεις

Ο Σταυρός

Το Σύμβολο της Πίστεως & Ερμηνεία

Πάτερ Ημών & Ερμηνεία

Προσευχή στο Άγιο Πνεύμα

Πως ονομάζονται και ποιοί είναι οι ύμνοι που ψάλλονται στην Εκκλησία;

Νηστειοδρόμιο 2017

Πίνακας με τις νηστείες & καταλύσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας

Κομποσκοίνι

Διάβασε όταν..

Πότε κάνω το Σταυρό μου στις ακολουθίες..

Όταν δεν κάνεις σωστά τον Σταυρό σου

Πώς μπαίνω στο Ναό;

Πότε είμαστε όρθιοι κατά τη Θεία Λειτουργία

Πῶς θά γίνουν τά σώματά μας μετά τήν Δευτέρα Παρουσία

Αντίδωρον

Ψαλμοί

Βασιλική. Από το Blogger.
Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο μας. Η προσπάθειά μας είναι μόνο προς Δόξαν Θεού..

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013
Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Μετάνοια
Ειρήνη, ειρήνη, ειρήνη! Φωνάζουν οι κυβερνήτες και οι λαοί τους σκοτώνονται πολεμώντας, επειδή μιλάνε για ειρήνη χωρίς Θεό.

Ψωμί, ψωμί, ψωμί! Φωνάζουν οι επιστήμονες της ευρωπαϊκής οικονομίας και οι λαοί τους πεινάνε, γιατί ζητούν ψωμί χωρίς τη βοήθεια του Θεού.

Νόμοι, νόμοι, νόμοι! Φωνάζουν οι καθηγητές του ευρωπαϊκού δικαίου και της δικαιοσύνης και οι λαοί τους κάνουν παρανομίες κάθε μέρα και κάθε στιγμή, γιατί συντάσσουν δικούς τους νόμους και όχι θεϊκούς….

Η νέα Ευρώπη έσπασε τις πλάκες του μωσαϊκού νόμου, παράκουσε τις εντολές του Χριστού. Καταπάτησε το νόμο της ηθικής, βρήκε τους ψεύτικους νόμους της φύσης και έβαλε αυτούς τους νόμους σαν θηλιά στο λαιμό των ανθρώπων.


Αγνόησε τους νόμους που υπήρχαν σαν ανύπαρκτους. Αρνήθηκε σαν να μην υπήρχε, τον μοναδικό νόμο που ισχύει, που δόθηκε από το Θεό, τον νόμο της ηθικής. Ονόμασε νόμο κάθε τι που δεν προέρχεται από το Θεό.

Ήταν άραγε δυνατόν ο Θεός να δώσει νόμους στη μουγκή φύση και όχι στον έλλογο άνθρωπο; Έτσι παρακίνησε ο αιώνιος Ιούδας τους ευρωπαίους λογοτέχνες να γράψουν το ψέμα με το ψεύτικο μολύβι.

Έγραψαν ψέματα σε μορφή ποιημάτων, για να χαθεί η αγνότητα και για να οδηγηθεί η βαπτισμένη ευρωπαϊκή νεολαία στην αμαρτία.

Έγραψαν το ψέμα στη μορφή του μυθιστορήματος, για να τυφλώσουν τα μάτια των ευρωπαίων για τον ουρανό και για τα ουράνια πνεύματα και για να τους γλυκάνουν το χώμα και όλα όσα είναι στην εξουσία του θανάτου.

Έγραψαν το ψέμα στη μορφή της ιστορίας και έθεσαν τις τυφλές δυνάμεις της φύσης, που είναι μηχανές στα χέρια του Θεού, πιο πάνω από το Θεό. Μ’ αυτόν τον τρόπο εξηγούσαν τις τύχες των λαών και ολόκληρης της ανθρωπότητας -με τις μηχανές του Θεού και όχι με το Θεό. Λέγοντας ψέματα, δόξασαν ένα λαό και υποτίμησαν τον άλλο, εξόργισαν τον ένα λαό εναντίον του άλλου λαού και τα παιδιά εναντίον των γονιών.

Έγραψαν το ψέμα στη μορφή της φιλοσοφίας, και ένας περήφανος άνθρωπος προσπάθησε να εξηγήσει πως δημιουργήθηκε ο κόσμος, τι είναι ο άνθρωπος, και ποιό το τέλος του. Σαν να μην μίλησε ο Θεός πριν από αυτούς, σαν να μην τα έλεγε ποτέ ο Θεός πριν από αυτούς και σαν να μην τα αποκάλυψε στους ανθρώπους διά μέσου των δικαίων προφητών Του και διά μέσου του Υίού Του!

Στο τέλος έγραψαν το ψέμα για τους τάχα φυσικούς νόμους και ενάντια των ηθικών νόμων του Θεού. Έγραψαν ψέματα και αδικίες. Κανείς από τους ανθρώπους δεν τους ζήτησε να απαντήσουν σ’ αυτά που έγραψαν, αφού οι λαοί της Ευρώπης έγιναν αδύναμοι και δεν τολμούσαν να αντιδράσουν στους παραφουσκωμένους άρχοντές τους. Και όταν αυτοί οι παραφουσκωμένοι άρχοντες, σκοτεινοί σαν τη νύχτα πέταξαν το νόμο του Θεού στη φωτιά, αυτοί οι ίδιοι οι άρχοντες δημιούργησαν τον νέο, ηθικό νόμο:

—Ο άνθρωπος μπορεί να πιστεύει ελεύθερα ή να μην πιστεύει στον ένα Θεό ή σε εκατό θεούς.
—Μπορεί ελεύθερα ο καθένας να προσκυνά τα είδωλα τα φτιαγμένα από ασήμι, χρυσό, ξύλο, χαρτί.
—Δεν θα οδηγηθεί στο δικαστήριο εκείνος που θα προσβάλλει το όνομα του Κυρίου, αλλά θα οδηγηθεί στο δικαστήριο εκείνος, που θα προσβάλλει το φύλακα στο δρόμο.
—Τα τέκνα πρέπει να αρνηθούν την πίστη των γονέων τους, να μην τους υπακούν, να μην τους σέβονται, αλλά να φεύγουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα από αυτούς.
—Η Κυριακή δεν είναι γιορτή αλλά μία μέρα σαν τις άλλες και αυτή τη μέρα μπορεί ο άνθρωπος να ξεκουράζει το σώμα του και να τρώει καλύτερα από τις άλλες μέρες.
—Μπορεί κανείς ελεύθερα να σκοτώσει όποιον είναι εναντίον των δικών του προσωπικών ή πατριωτικών συμφερόντων.
—Η μοιχεία και η ακολασία είναι ίση με το μυστήριο του γάμου.
—Η κλοπή είναι κάτι σχετικό και θα κρίνεται ανάλογα με τις συνθήκες.
—Η βλασφημία είναι αναγκαία για τη σωτηρία του ανθρώπου και της κοινωνίας.

Ορίστε αδερφοί μου, για ποιό λόγο ξέσπασε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο Θεός οργισμένος, ταρακούνησε τη γη για να αποτινάξει το βάρος από τη ψυχή των ανθρώπων της Ευρώπης.

Άραγε θα αισθανθούν πόνο από το σεισμό του πολέμου, θα καταλάβουν για ποιό λόγο τους χτύπησε ο Θεός με πόλεμο; Θα συνέλθουν και θα αρνηθούν τους άδικους νόμους τους;

Θα ξαναγυρίσουν στον αιώνιο ηθικό νόμο του Θεού; Θα επιτρέψουν στους ψευδολογοτέχνες να συνεχίζουν να γράφουν ψέματα με το ψεύτικο μολύβι τους και να σκοτεινιάζουν το φως του Θεού στις ψυχές των ανθρώπων του Θεού;

Το θέλουν αυτό ή δε το θέλουν; Από αυτό θα εξαρτηθεί η ευτυχία και η δυστυχία, η σωτηρία ή η καταστροφή της μελλοντικής Ευρώπης. Μέχρι τώρα στο λαό μας ξεκάθαρα φαίνονταν τα σημάδια της μετάνοιας, τα σημάδια πως έχει συνέλθει.

Από το βιβλίου του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Αχρίδος «Μέσα από το παράθυρο της φυλακής, μηνύματα στο λαό», Εκδόσεις «Ορθόδοξος Κυψέλη».


Πηγή:agioritikovima.gr

0 σχόλια:

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο μας. Η προσπάθειά μας είναι μόνο προς Δόξαν Θεού..

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο μας. Η προσπάθειά μας είναι μόνο προς Δόξαν Θεού..
Χαῖρε, Ξύλον μακάριον.
Recommended Post Slide Out For Blogger
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ιησούς Χριστός

Κάντε κλίκ στην εικόνα, για να διαβάσετε για τον Ιησού Χριστό.

Σήμερα τιμούμε:

Αναγνώστες

Άγιος Νεκτάριος

Αφιέρωμα στον Άγιο προστάτη μου.

Κατεβάστε την android εφαρμογή μας.

Άγιον Όρος/Διαμονή

Βοήθησε κι εσύ

Βοήθησε και συ αν μπορείς, στην Ανέγερση Ιερού Ναού του Αγίου Αντωνίου

Ακούστε Ζωντανά

Ενοχικά παθήματα....

Εξομολόγηση

Οι αιτίες που κάνουν την Πίστη στο Θεό να εξασθενεί και να πεθαίνει.

Χρειάζεσαι Βοήθεια;

Προσθέστε το banner μας

Φιλικά Ορθόδοξα Sites

Δωρεάν Ορθόδοξες εφαρμογές για το κινητό ή το tablet σας. (Free Greek Orthodox Apps on Google Play)

Βιβλίο Επισκεπτών

Προβολές σελίδας

Επισκέπτες

free counters