Τα πρώτα βήματα του Χριστού
Κατηγορίες
- 'Αγγελοι
- “Διακαινήσιμος” ἑβδομάδα
- Αγάπη
- Αγία Γραφή
- Αγία Ζωνη
- Αγία Τριάδα
- Αγιασμός
- Άγιο Πάσχα
- Άγιο Πνεύμα
- Άγιο Φως
- Άγιοι
- Άγιοι Προστάτες
- Άγιον Όρος
- Αγιορειτικές πρακτικές ιατρικές συνταγές
- Άγιος Βαλεντίνος
- Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος
- Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
- Άγιος Νεκτάριος
- Άγιος Παναγής Μπασιάς
- Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης
- Άγιος Χαράλαμπος
- Άγχος
- Ακολουθίες-Ώρες
- Αμαρτία
- Αμήν
- Ανάδοχοι
- Ανακοινώσεις
- Ανταγωνισμός
- Αντίδωρο
- Απελπισία
- Απόκριες
- Απολυτίκια (Video)
- Απορίες
- Αποφθέγματα
- Αρετή
- Αρραβώνας
- Ασθένειες
- Αυτογνωσία
- Αυτοθυσία
- Αυτοκτονία
- Βάπτιση
- Βασκανία-Ξεμάτιασμα
- Βίοι Αγίων
- Γάμος
- Γέροντας Θαδδαίος
- Γεροντικόν
- Γέρων Νεκτάριος Καμάριζας
- Γέρων Παϊσιος
- Γνωμικά Αγίου Νεκταρίου
- Γονείς
- Γυνή
- Δαιμονισμός.
- Δάκρυ της Παναγίας
- Δάσκαλος
- Δέκα Εντολές
- Δεκαπενταύγουστος
- Δια Χριστόν Σαλοί
- Διαζύγιο
- Διάφορα
- Διδακτικές Ιστορίες
- Διδαχές
- Δοκιμασίες
- Εαυτός
- Εγωϊσμός
- Ειρήνη
- Ειρωνία
- Εκκλησία
- Εκκλησιασμός
- Εκτρώσεις.
- Ελευθερία
- Ελπίδα
- Εννιάμερα Παναγίας
- Εξομολόγηση
- Εξωσωματική Γονιμοποίηση
- Επιστολές Αγίου Νεκταρίου
- Εργασία
- Ευαγγέλιο Κυριακής
- Ευχή
- Η Συντέλεια του Κόσμου
- Θαύματα
- Θαύματα Αγίου Νεκταρίου
- Θεία Κοινωνία
- Θεία Χάρις
- Θεολογικά
- Θεός
- Θεοφάνεια
- Θλίψη
- Θυμός
- Ι.Μ.Ζωοδόχου Πηγής Ανθοχωρίου Μετσόβου
- Ιερές Εικόνες
- Ἱερεύς
- Ιεροί Κανόνες
- Ισότητα
- Ιστορικά
- Καμπάνα
- Καντήλι...
- Κάπνισμα
- Κάρτα του Πολίτη
- Καταβασίες Χριστουγέννων
- Κατάθλιψη
- Κατάκριση
- Καταλαλιά
- Κατηχητικό
- Κεκοιμημένοι
- Κλίμαξ
- Κόλλυβα
- Κολλυβάδες
- Κομποσκοίνι
- Κυριακή
- Κυριακή Βαϊων
- Κυριακή του Θωμά
- Λειτουργίες
- Λειτουργίες Μεγάλης Εβδομάδας
- Λεχώνες
- Λιβάνι
- Λογισμοί
- Μαγεία
- Μεγάλη Δευτέρα
- Μεγάλη Εβδομάδα
- Μεγάλη Παρασκευή
- Μεγάλη Πέμπτη
- Μεγάλη Σαρρακοστή
- Μεγάλη Τετάρτη
- Μεγάλη Τρίτη
- Μεγάλο Σάββατο
- Μεσοπεντηκοστή
- Μεταμόρφωση του Σωτήρος
- Μεταμόσχευση
- Μετάνοια
- Μοναχισμός
- Μυστήρια
- Μυστήριο Ευχελαίου
- Νέα Τάξη Πραγμάτων
- Νηστεία
- Νηστίσιμα Γλυκά
- Νηστίσιμα Φαγητά
- Ο Αόρατος Πόλεμος
- Ο Ιησούς Χριστός
- Οικογένεια
- Οικουμενισμός
- Ομιλίες
- Ονειρα
- Ορθοδοξία
- Ορθόδοξος Ναός
- Όρθος
- Παιδιά
- Παναγία
- Παρακλητικοί Κανόνες
- Πάσχα
- Πατερικά Κείμενα
- Πάχος
- Πεθερικά
- Πειρασμοί και Πάθη
- Πένθος
- Πεντηκοστή
- Περί Προσευχής
- Πίστη
- Πλάνη
- Πνευματικός αγώνας
- Ποιήματα
- Πολιτικός Γάμος
- Πονηρός
- Πόνος
- Πραγματικές Ιστορίες
- Προβληματισμοί
- Προηγιασμένες Λειτουργίες
- Προσευχές
- Προφητείες...
- Προφήτης Ηλίας
- Πρωτοχρονιά
- Σάββατο Λαζάρου
- Σαρκικές Επαφές
- Σοφία
- Σταυρός
- Συγχώρεση
- Συμβουλές
- Συνταγές (Μοναστηριακές)
- Σφράγισμα
- Τα 7 Θανάσιμα Αμαρτήματα και τα πάθη αυτών
- Τα ηλεκτρονικά βιβλία μας
- Ταινίες
- Τάματα
- Ταπείνωση
- Τελώνια
- Το Κερί.
- Τριώδιο
- Τσικνοπέμπτη
- Υγεία
- Υπακοή
- Υπερηφάνεια
- Υποκρισία
- Υπομονή
- Ύψωση Τίμιου Σταυρού
- Φανουρόπιτα
- Φιλία
- Φιλοκαλιά Ιερών Νηπτικών
- Φοβίες
- Φωτογραφίες
- Χαιρειτισμοί
- Χερουβικός Ύμνος
- Χριστιανικά Σύμβολα
- Χριστιανός
- Χριστούγεννα
- Ψαλμοί
- Ψέματα
- Ψυχή
- Ψυχοσάββατα
- Ωφέλιμα
- Internet
Βασιλική. Από το Blogger.
Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο μας. Η προσπάθειά μας είναι μόνο προς Δόξαν Θεού..
Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012
Print PDF
Υλικά:
- 3 βιτάμ (250 γρ. το καθένα) σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
- 350 gr αμύγδαλα ασπρισμένα, κομμένα και καβουρδισμένα
- 2 βανίλιες
- 1 φαρίν απ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις σαν συμπλήρωμα
- ανθόνερο
-
2 πακέτα ζάχαρη άχνη (400 gr έκαστο) για το πασπάλισμα
ή 1½ κιλό αν θέλουμε να τους τυλίξουμε σε σελοφάν τον κάθε ένα μόνο τους.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τα 3 βιτάμ με τη ζάχαρη αρκετή ώρα.
Χτυπάμε στο μίξερ τα 3 βιτάμ με τη ζάχαρη αρκετή ώρα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το φαριν απ, τις βανίλιες, το κονιάκ και τα αμύγδαλα.
Συνεχίζουμε για λίγη ώρα ακόμα το χτύπημα και ξεκινάμε να ρίχνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Από κάποιο σημείο και έπειτα θα σταματήσουμε το μίξερ και θα πρέπει να ξεκινήσουμε να ζυμώνουμε με το χέρι μιας και το μείγμα μας θα μετατραπεί σε μία μαλακή ζύμη.
Το σημείο στο οποίο θα σταματήσουμε να ρίχνουμε αλεύρι είναι όταν η ζύμη δεν θα κολλάει πια στα χέρια μας ή στα τοιχώματα της λεκάνης.
Παίρνουμε μικρά κομματάκια και τα πλάθουμε ό,τι σχήμα θέλουμε προσέχοντας πάντα να είναι ομοιόμορφα, γιατί διαφορετικά στο ψήσιμο άλλα θα καούν και άλλα δεν θα ψηθούν. Εγώ τα φτιάχνω με τα ειδικά φορμάκια που έχω απλώνοντας κάθε φορά ένα μεγάλο κομμάτι ζύμης και πάνω σε αυτό πιέζω τα φορμάκια και έτσι είναι ο κάθε κουραμπιές μία μικρή μπουκίτσα.
Αν θέλουμε να τα κάνουμε μισοφέγγαρα είναι πολύ απλό με ένα ποτήρι του κρασιού. Η ζύμη αυτή μας δίνει 75 με 80 κομμάτια μικρού μεγέθους, ενώ αν τους κάνουμε λίγο πιο μεγάλους λογικά θα γίνουν γύρω στους 50.
Τους τοποθετούμε σε ταψί που του έχουμε στρώσει λαδόκολλα, προσέχουμε να μην τους κολλήσουμε να έχουν λίγα κενά μεταξύ τους.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου για 20 με 30 λεπτά μέχρις ότου πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Πασπαλίζουμε την πιατέλα που θέλουμε να τους τοποθετήσουμε με ζάχαρη άχνη.
Όταν
τους βγάλουμε και έχουν πια αρχίσει να κρυώνουν βουτάμε ένα κομμάτι
βαμβάκι σε ανθόνερο και παίρνουμε έναν ένα τον κουραμπιέ και τον
χαϊδεύουμε γύρω γύρω. Στη συνέχεια τον βουτάμε σε ένα μπολ με ζάχαρη
άχνη και μετά τον τοποθετούμε πάνω στη ζάχαρη της πιατέλας.
Αφού φτιάξουμε μία σειρά τους πασπαλίζουμε πάλι με ζάχαρη άχνη περασμένη από σουρωτήρι, τοποθετούμε επόμενη σειρά επάνω σε αυτούς και συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι κουραμπιέδες ή μέχρι να πέσουν από την πιατέλα!!!!
Όσο ανεβαίνουμε προς τα πάνω μειώνεται και η ποσότητα των κουραμπιέδων που τοποθετούμε. Στο τέλος τους πασπαλίζουμε όλους με ζάχαρη για να φαίνονται χιονισμένοι.
Νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες καλοφάγωτοι !!!
Εύχομαι να δεχτούμε με υγεία και αγάπη τις γιορτινές ετούτες ημέρες. Αμαλία
Πηγή: Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Κρύα Ιτεών Πατρών
ΕτικέτεςΝηστίσιμα Γλυκά
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σας ευχαριστούμε για τα σχόλιά σας! Θα δημοσιευτούν ύστερα απ' την αναθεώρηση!