Υπεραγία Θεοτόκος

Κάντε κλίκ στην εικόνα για να διαβάσετε για την Υπεραγία Θεοτόκο.

Τα πρώτα βήματα του Χριστού

Τα πρώτα βήματα του Χριστού
Η εικόνα βρίσκεται στην Ιερά Μονή Αββά Γερασίμου του Ιορδανίτου κοντά στην Ιεριχώ.

Κατηγορίες

Εγγραφείτε

Εγγραφείτε και λάβετε τα νέα μας θέματα στο e-mail σας..facebook rss

Βρες πότε Γιορτάζεις

Ο Σταυρός

Το Σύμβολο της Πίστεως & Ερμηνεία

Πάτερ Ημών & Ερμηνεία

Προσευχή στο Άγιο Πνεύμα

Πως ονομάζονται και ποιοί είναι οι ύμνοι που ψάλλονται στην Εκκλησία;

Νηστειοδρόμιο 2017

Πίνακας με τις νηστείες & καταλύσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας

Κομποσκοίνι

Διάβασε όταν..

Πότε κάνω το Σταυρό μου στις ακολουθίες..

Όταν δεν κάνεις σωστά τον Σταυρό σου

Πώς μπαίνω στο Ναό;

Πότε είμαστε όρθιοι κατά τη Θεία Λειτουργία

Πῶς θά γίνουν τά σώματά μας μετά τήν Δευτέρα Παρουσία

Αντίδωρον

Ψαλμοί

Βασιλική. Από το Blogger.
Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο μας. Η προσπάθειά μας είναι μόνο προς Δόξαν Θεού..

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012
Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Αγανάκτηση προκαλεί στο χριστιανικό κόσμο η αρρωστημένη πεποίθηση ορισμένων επιστημόνων ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος!

Η «αποκάλυψη- ανακάλυψη» ενός παπύρου, γραμμένου στα αρχαία κοπτικά στον οποίο περιλαμβάνεται η φράση «Ο Ιησούς τους είπε, η γυναίκα μου...» οδήγησε πολλούς... σε αυτό το ατυχές συμπέρασμα. Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των συγκεκριμένων επιστημόνων, στον εν λόγω πάπυρο αποτυπώνεται ένας διάλογος στον οποίο ο Ιησούς αναφέρεται στη σύζυγό του Μαρία.Συγκεκριμένα η καθηγήτρια του Χάρβαρντ Κάρεν Κινγκ υποστηρίζει ότι πρέπει να είναι μετάφραση στα κοπτικά ενός ευαγγελίου που γράφτηκε στα ελληνικά τον 2ο μ.Χ αιώνα.

Η ύπαρξη του παπύρου, που χρονολογείται από τον τέταρτο αιώνα, έχει μέγεθος όχι μεγαλύτερο από αυτό μιας πιστωτικής κάρτας και αποκαλύφθηκε από την καθηγήτρια Κίνγκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ρώμη. Ο διευθυντής του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Αρχαίου Κόσμου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο πάπυρος, τον οποίο η Κινγκ ονομάζει «Το Ευαγγέλιο της Συζύγου του Ιησού», είναι αυθεντικός.

Ο πάπυρος ανήκει σε ανώνυμο συλλέκτη, ο οποίος επικοινώνησε με την καθηγήτρια Κινγκ για να τον βοηθήσει να το μεταφράσει και να το αναλύσει. Ο ίδιος πιστεύει ότι ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο ή ίσως στη Συρία.

Θα θυμόσαστε ότι το 2003 ο συγγραφέας Νταν Μπράουν στο βιβλίο του «Ο Κώδικας Ντα Βίντσι» αναφέρει ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Μαγδαληνή, εξοργίζοντας τους Χριστιανούς. Δυστυχώς η προπαγάνδα-ευφυολόγημα του εν λόγω συγγραφέως επηρέασε πολλά μυαλά και
ψυχές και εντός της πατρίδος μας.

Άποψη του «Αγιορείτικου Βήματος»:

Στις μέρες μας οι αρνητές του Ιησού έχουν αυξηθεί δραματικά ,αυτό όμως δεν πρέπει να μας πτοεί καθόλου. Πρέπει όλοι μας να είμαστε έτοιμοι για ομολογία πίστεως. Ζούμε σε έσχατους καιρούς στους οποίους η ανομία, η απάτη, η κατάκριση ,ο εμπαιγμός η προπαγάνδα, ο ωχαδερφισμός και η έκπτωση των ηθών θεωρείται από πολλούς φυσιολογικό φαινόμενο.

Αυτοί οι «πολλοί» είναι για λύπηση πραγματικά . Αρνούνται τον Σωτήρα μας Ιησού ,βλασφημώντας τα θεία και λοιδορώντας τους Χριστιανούς. Δεν φοβούνται να «εμπαίζουν» με το θολωμένο ναρκισσιστικό μυαλό τους , τον Ιησού την Υπεραγία Θεοτόκο το Άγιο Πνεύμα και τους Αγίους. Θέλουν να πιστεύουν ότι η αθεΐα είναι ο υγιής τρόπος σκέψης και αν τους έχει μείνει θρησκευτικό συναίσθημα αυτό δυσκολεύεται να μετατραπεί σε γνήσια θυσιαστική πίστη, δηλαδή αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο.

Η θρησκεία τους εκφράζεται μέσα από το φολκλόρ στοιχείο της εκοσμίκευσης και της βιτρίνας ,αδυνατώντας να αντιληφθούν την δύναμη των Ιερών Μυστηρίων, τα ολοζώντανα θαύματα των Αγίων και την δύναμη της προσευχής των ασκητικών Ιεραρχών και Γερόντων που
επιτελεί θαύματα καθημερινώς. Ο νους τους έχει σκοτισθεί γιατί είναι σκλάβοι της ύλης και του εγωμανούς θλιβερού εαυτού τους.

Η επιστήμη από την μεριά της προσπαθεί με μποζόνια και πάπυρους να αμφισβητήσει την αλήθεια του Θεού αδυνατώντας να συλλάβει ότι ο Θεός μας είναι άναρχος δηλαδή χωρίς αρχή και τέλος αλλά και παντοδύναμος. Πολλά εωσφορικά κέντρα ανά τον κόσμο έχουν επιστρατεύσει την «επιστήμη» στην κατεύθυνση της απώλειας των ανθρώπων.

Αδέλφια ας μην λησμονούμε ούτε λεπτό ότι ΤΑ ΠΑΝΤΑ τα οφείλουμε στον Θεό . Ο Χριστός μας είπε ερευνάτε τας γραφάς σε αντίθεση με όσα πρεσβεύουν οι πλανεμένοι αδελφοί μας προτεστάντες. Δεν είπε όμως διαστρεβλώστε τας Γραφάς ! Αυτή η διαστρέβλωση στις μέρες μας δεν έχει όριο. Δωδεκαθεϊστές , Βουδιστές,Μασόνοι, Παγανιστές και Νέο-Σατανιστές ακραίων παρατάξεων και χώρων που φέρονται ως ξεχωριστοί και αντίπαλοι στα μάτια του κόσμου για τα μάτια του κόσμου ,αντιστρατεύονται και πολεμούν φανατικά τον λόγο του Θεού.

Η Ελλάδα μας γέμισε από διεστραμμένα κέντρα που αν και έχουν διαφορετικές ταμπέλες όλα μαζί στοχεύουν στον πνευματικό θάνατο των Ελλήνων και των Χριστιανών γενικότερα. Δεν θα τους περάσει όμως γιατί η αθλιότητα της σκέψης τους κάποτε θα τους προδώσει και ας ευχηθούμε τότε να μην είναι αργά για την ψυχή τους. Είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί ,είμαστε Έλληνες και είμαστε περισσότεροι από τους άθλιους εκείνους που μας λοιδορούν για την αγάπη μας στον Χριστό και την Εκκλησία Του. Κλείνουμε με το εύστοχο σχόλιο ενός φίλου του Παναγιώτη : «Η μεγαλυτερη απάτη όλων των εποχών είναι ο ίδιος μας ο εαυτός.

Ενώ βλέπουμε και γνωρίζουμε απο την γέννηση του Χριστού μέχρι σήμερα θαυμαστά γεγονότα που συντελέστηκαν στο όνομα Του, εμείς προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αποδείξουμε ότι δεν ισχύουν. Τόσοι Άγιοι ανα τους αιώνες αλλά και τόσοι σύγχρονοι απέδειξαν με σημεία τη δύναμη της πίστεως στον τριαδικό Θεό.

Τόσα και τόσα ακούμε και βλέπουμε γύρω μας αλλά δεν μας βολεύει να πιστέψουμε το αυτονόητο και να ζήσουμε όπως μας δίδαξε ο Χριστός. Γιάτι η κατά Χριστό ζώη θέλει θυσίες και εμείς δεν θέλουμε να θυσιάσουμε τίποτα. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να ικανοποιούμε τις επιθυμίες μας. Δεν κατηγορώ κανέναν αναφέρομαι κυρίως σε εμένα τον ίδιο.»


Πηγή:agkyrovoli

0 σχόλια:

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο μας. Η προσπάθειά μας είναι μόνο προς Δόξαν Θεού..

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο μας. Η προσπάθειά μας είναι μόνο προς Δόξαν Θεού..
Χαῖρε, Ξύλον μακάριον.
Recommended Post Slide Out For Blogger
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ιησούς Χριστός

Κάντε κλίκ στην εικόνα, για να διαβάσετε για τον Ιησού Χριστό.

Σήμερα τιμούμε:

Αναγνώστες

Άγιος Νεκτάριος

Αφιέρωμα στον Άγιο προστάτη μου.

Κατεβάστε την android εφαρμογή μας.

Άγιον Όρος/Διαμονή

Βοήθησε κι εσύ

Βοήθησε και συ αν μπορείς, στην Ανέγερση Ιερού Ναού του Αγίου Αντωνίου

Ακούστε Ζωντανά

Ενοχικά παθήματα....

Εξομολόγηση

Οι αιτίες που κάνουν την Πίστη στο Θεό να εξασθενεί και να πεθαίνει.

Χρειάζεσαι Βοήθεια;

Προσθέστε το banner μας

Φιλικά Ορθόδοξα Sites

Δωρεάν Ορθόδοξες εφαρμογές για το κινητό ή το tablet σας. (Free Greek Orthodox Apps on Google Play)

Βιβλίο Επισκεπτών

Προβολές σελίδας

Επισκέπτες

free counters