Υπεραγία Θεοτόκος

Κάντε κλίκ στην εικόνα για να διαβάσετε για την Υπεραγία Θεοτόκο.

Τα πρώτα βήματα του Χριστού

Τα πρώτα βήματα του Χριστού
Η εικόνα βρίσκεται στην Ιερά Μονή Αββά Γερασίμου του Ιορδανίτου κοντά στην Ιεριχώ.

Κατηγορίες

Εγγραφείτε

Εγγραφείτε και λάβετε τα νέα μας θέματα στο e-mail σας..facebook rss

Βρες πότε Γιορτάζεις

Ο Σταυρός

Το Σύμβολο της Πίστεως & Ερμηνεία

Πάτερ Ημών & Ερμηνεία

Προσευχή στο Άγιο Πνεύμα

Πως ονομάζονται και ποιοί είναι οι ύμνοι που ψάλλονται στην Εκκλησία;

Νηστειοδρόμιο 2017

Πίνακας με τις νηστείες & καταλύσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας

Κομποσκοίνι

Διάβασε όταν..

Πότε κάνω το Σταυρό μου στις ακολουθίες..

Όταν δεν κάνεις σωστά τον Σταυρό σου

Πώς μπαίνω στο Ναό;

Πότε είμαστε όρθιοι κατά τη Θεία Λειτουργία

Πῶς θά γίνουν τά σώματά μας μετά τήν Δευτέρα Παρουσία

Αντίδωρον

Ψαλμοί

Βασιλική. Από το Blogger.
Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο μας. Η προσπάθειά μας είναι μόνο προς Δόξαν Θεού..

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012
Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Απελπισία! Φρικτό άκουσμα, πλήρες καταστροφής και παντός είδους κακών!

Ποιος μπορεί να αριθμήσει όλα τα δεινά πού την ακολουθούν; Ποιος μπορεί να εικονίσει τον χαρακτήρα της; Είναι μαύρη σαν κόρη τού Άδη και αποτρόπαιη σαν ερινύα. Πατέρας της είναι ό Τάρταρος.Ανέβηκε από τις σπηλιές τού Άδη πάνω στη γή, για να βυθίσει τον κόσμο στον ζοφερό Τάρταρο. Γεννήθηκε για να καταστρέψει την ύπαρξη των ανθρώπων και να τούς εξαφανίσει και από προσώπου γης. Όπου αντηχήσει τ' όνομα της, εκεί ή φθορά και η καταστροφή εγκαθιδρύουν το κράτος τους. Ή ερήμωση και ο αφανισμός ακολουθούν στα ίχνη της. Δαίμονας εκδικητικός διευθύνει την πορεία της και φρίκη συνοδεύει την εμφάνιση της.

Απελπισία! Το όνομα σου εκφράζει άρνηση των πάντων, άρνηση της ελπίδας, άρνηση τού ουρανού, άρνηση του Δημιουργού τού κόσμου ή δε άρνηση σου εκφράζει την ασέβεια σου προς τον Θεό. Αρνείσαι την πρόνοια και την παντοδυναμία Του και αθετείς την ύπαρξη τού Σωτήρα Χριστού, τού λυτρωτή αυτών πού κινδυνεύουν. Όπου εισέλθεις, διώχνεις απ' εκεί την ελπίδα, πάνω στην όποια θεμελιώθηκε ό κόσμος. 

Το έργο σου είναι ή καταστροφή, ή δε αποστολή σου ό αφανισμός. Εσύ αποκαρδιώνεις και τον φύσει θαρραλέο και εκφοβίζεις τον φύσει γενναίο. Τον ανδρείο φανερώνεις ως δειλό, τον τολμηρό καθιστάς άτολμο, αποθαρρύνεις τούς θαρραλέους αγωνιστές και καταβάλλεις τούς γενναίους μαχητές πού αγωνίζονται υπέρ της ελευθερίας της πατρίδας συνθλίβεις αυτούς πού αγωνίζονται, πού αθλούνται υπέρ της αρετής και της αλήθειας αυτούς πού μοχθούν για το δίκαιο, το καλό, το αγαθό και την πρόοδο της επιστήμης, τούς κάνεις δραπέτες και ριψάσπιδες και τούς παραδίδεις όλους αιχμάλωτους στους εχθρούς.

Βγήκες μέσα από τον Τάρταρο, διότι φθόνησες την ευτυχία και τη μακαριότητα τού άνθρωπου και έβαλες στόχο τη γή για να ανακόψεις την πορεία του προς την πρόοδο. Να τον κάνεις να οπισθοδρομήσει ενώ τρέχει στο στάδιο του αγώνα του να ανακόψεις την εργασία του υπέρ ευδαιμονίας και της τελειότητας. 

Ήρθες για να δεσμεύσει τις διανοητικές και σωματικές του δυνάμεις καθώς και τι ενέργειες του και να φέρεις έτσι την εξάλειψη και τον αφανισμό του' ήλθες για ν' απλώσεις δυστυχία, θλίψεις και στενοχώριες στις ανθρώπινες κοινωνίες και να ποτίσεις με ζωηροί δάκρυα την ανθισμένη γη. Κι αυτό γιατί απεχθάνεσαι την ευδαιμονία των ανθρώπων και καταπολεμάς τη χαρά τους. Αυτόν πού έχει ήδη γεράσει και βαδίζει προς το τέρμα της ζωής του, το όνομα σου και μόνο τον βαραίνει με σκοτεινές σκέψεις. Τ

ον νέο πού ήδη βρίσκεται σε πλήρη ζωή και δύναμη, πού βαδίζει στη σταδιοδρομία του, τον αποθαρρύνεις και τον καταβάλλεις- τις παρθένες πού αγωνίζονται για τιμιότητα και αρετή τις ρίχνεις σε απελπισία και τις παραδίδεις στην ακολασία. Και εν γένει εσύ τούς καταβάλλεις και τούς καταστρέφεις όλους. Βάζεις την ιδέα τού θανάτου! σ' αυτούς πού δεν πάσχουν και στους δυστυχισμένους οπλίζεις το χέρι κατά της ίδιας τους της ζωής. Οδηγείς τη νεότητα στη διαφθορά και καταβάλλεις το σθένος των καρδιών.

 Παραπλανάς και πείθεις αυτόν πού βρίσκεται σε στενοχώρια να παραβεί τούς θείους και ανθρώπινους νόμους και να καταλήξει ένοχος εγκλήματος.

Συμβουλεύεις ότι κακό και διαπράττεις όλα τα εγκλήματα. Ή εμφάνιση σου συνοδεύεται από πυκνό και μαύρο σκοτάδι πού καλύπτει τα πάντα με μαύρα σύννεφα. Εκεί πού βρίσκεσαι δεν εισχωρεί πουθενά έστω και αμυδρή ακτίνα φωτός. Ή παρουσία σου εξεγείρει τρικυμίες των καρδιές των ανθρώπων και σηκώνει παφλάζοντα και σηκώνει κύματα, τα όποια κατακλύζουν και καταποντίζουν το ταλαντευόμενο σκάφος μαζί με όλο του το πλήρωμα Απ` αυτό το ναυάγιο κανείς δεν μπορεί να σωθεί' ο βάθος της αβύσσου γίνεται ό αιώνιος τάφος των ναυαγών.
Αποδεικνύεται δειλός ό άνθρωπος πού εγκαταλείπει γη ελπίδα, την άγκυρα της σωτηρίας και παραδίδει τον εαυτό του στην απελπισία!

ΒΙΒΛΙΟΓ. ΤΟ ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΘΩΣ.
ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ

Πηγή:apanta ortodoxias

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο μας. Η προσπάθειά μας είναι μόνο προς Δόξαν Θεού..

Καλώς Ήρθατε στο ιστολόγιο μας. Η προσπάθειά μας είναι μόνο προς Δόξαν Θεού..
Χαῖρε, Ξύλον μακάριον.
Recommended Post Slide Out For Blogger
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ιησούς Χριστός

Κάντε κλίκ στην εικόνα, για να διαβάσετε για τον Ιησού Χριστό.

Σήμερα τιμούμε:

Αναγνώστες

Άγιος Νεκτάριος

Αφιέρωμα στον Άγιο προστάτη μου.

Κατεβάστε την android εφαρμογή μας.

Άγιον Όρος/Διαμονή

Βοήθησε κι εσύ

Βοήθησε και συ αν μπορείς, στην Ανέγερση Ιερού Ναού του Αγίου Αντωνίου

Ακούστε Ζωντανά

Ενοχικά παθήματα....

Εξομολόγηση

Οι αιτίες που κάνουν την Πίστη στο Θεό να εξασθενεί και να πεθαίνει.

Χρειάζεσαι Βοήθεια;

Προσθέστε το banner μας

Φιλικά Ορθόδοξα Sites

Δωρεάν Ορθόδοξες εφαρμογές για το κινητό ή το tablet σας. (Free Greek Orthodox Apps on Google Play)

Βιβλίο Επισκεπτών

Προβολές σελίδας

Επισκέπτες

free counters